A la deriva

Cicle de Teatre Verbatim / Marta Montiel - Elies Barberà - Lara Díez Quintanilla

Comprar
14 €
Del dv. 13.09.24 al dg. 15.09.24

Idea original: Marta Montiel

Recerca i investigació: Marta Montiel, Elies Barberà i Lara Díez Quintanilla

Dramatúrgia i direcció: Lara Díez Quintanilla

Intèrprets: Elies Barberà i Marta Montiel

Composició musical i espai sonor: Laia Vallès

Escenografia i vestuari: Lluna Albert

Espai sonor i il·luminació: Lluís Robirola

Ajudantia de direcció: Clàudia Navas Sardà

"A la deriva" és una producció de Mithistòrima Produccions sl / Sala La Planeta

Col·laboració: L’Altre Festival, Barcelona

Durant l’obra apareixen recitats fragments dels poemes "Dormidos en el nunca", de la Princesa Inca (Cristina Martín) i "Hace pocos días...", d'Èlia Serrano. I també imatges d’obres pictòriques de Francesc de Diego.

Agraïments: Àngels Vives Belmonte, Montserrat Martínez, la Fundació Congrés Català de Salut Mental, l'Elisenda Larré Arteaga, Bernat Llaberia Melción, Anna de Palol, Marina Collado, Itxaso Figueras, família Molinero Pérez, Bea Liebe, L’Altre Festival, Kolektiv Nesladim i a totes les persones que han participat com a testimonis anònims i han fet possible l'existència d'aquesta obra.

Compartir

Obrint  la temporada 2024-2025 , La Planeta presenta novament la tercera obra del gènere Verbatim que han posat en escena Marta Montiel i Elies Barberà: "A la deriva". Estrenada el març passat, i que com en  les dues produccions anteriors, “No m’oblideu mai” i “Serà el nostre secret”,  també aprofundeix problemàtiques relacionades amb la salut mental. En aquest cas, dirigits per Lara Díez Quintanilla, l’obra parteix d’entrevistes a persones i a familiars de persones que han viscut ingressos psiquiàtrics al llarg de les últimes dècades a diferents llocs del nostre territori (Lleida, Girona, Barcelona, Terrassa i Menorca). Els testimonis expliquen què ha comportat per a les seves vides aquesta experiència radical.

"A la deriva" reflecteix com ha anat canviant el concepte d’ingrés psiquiàtric, com han evolucionat els tractaments i com n’és de diferent aquesta experiència per a cada persona que la viu. Evidentment, cada testimoni ofereix el seu punt de vista d’aquesta experiència límit, amb la qual cosa l’escena recull un cúmul de veus i ofereix una visió polièdrica.

Col·loqui postfunció: el dissabte 14 de setembre, amb la professional Carme Mariscot, psiquiatra de la Xarxa de Salut Mental de Girona.

Diumenge
15
set
18:00 h
 
Des de
14 €