Dones que parlen

de Ferran Joanmiquel - Lectura dramatizada

Finalitzat
Divendres 04 de març | 20:00 h

Autor i director: Ferran Joanmiquel

Actrius: Sílvia Escuder, Marta Corral, Judit Saula, Clara Mir i Berta Giraut

Fotografia: Lluís Baulida

El projecte dramatúrgic de Dones que parlen ha rebut una beca de creació Carme Montoriol, cedida per l’Institut de Cultura de Barcelona (ICUB) i Barcelona Ciutat de la Literatura – UNESCO

Europa es troba en plena Segona Guerra Mundial. L’activista anarcosindicalista Frederica Montseny, que ha estat ministra de la República durant el govern de Largo Caballero, es troba tancada a la presó francesa de Limoges, pendent del seu judici d’extradició cap a Espanya. Frederica Montseny està embarassada de cinc mesos i té davant seu un futur molt incert. Què passarà amb ella? Què passarà amb la seva família? La deportaran cap a Espanya i caurà en mans dels franquistes? A la presó, Frederica Montseny té temps per reflexionar sobre les vicissituds dels temps extrems que li han tocat viure. Necessita passar comptes amb ella mateixa i dialoga amb una sèrie de personatges sobre els seus dubtes, les seves conviccions i els seus neguits. La majoria d’aquests personatges són dones. Algunes les ha conegut personalment i han estat companyes de lluita, com ara la Margarita Nelken. Però d’altres, com ara la Mercedes Sanz-Bachiller, cap de l’ajut social falangista, són les seves adversàries polítiques. Què es dirien en una hipotètica trobada? És possible el diàleg amb l’altre?

Aquesta obra parla de derrotes, d’oportunitats perdudes i ideals no realitzats. Però també parla de petites victòries. De la necessitat de recuperar la veu i la fe en la lluita. I, sobretot, de la necessitat de reconciliació. Reconciliació entesa no com a equidistància ideològica, no com a justificació dels actes o atrocitats comeses per l’altre, sinó de reconciliació entesa com a reconeixement del dolor i del patiment de l’altre.

Dones que parlen  ha obtingut el Premi Pepe Alba de Teatre dels Premis Literaris Ciutat de Sagunt 2021.

Divendres
04
mar
20:00 h
 
Des de
10 €
Finalitzat