Mithistòrima Produccions

Mithistòrima Produccions és el nom de l’empresa que desenvolupa el projecte artístic de producció i difusió d’espectacles de la sala La Planeta,  de Girona. Dirigida per Pere Puig i Anna Carina Ribas, parteix de la mateixa filosofia que la programació de l’espai que gestionen:  ser una plataforma eficaç per als creadors i les companyies gironines i  un centre de creació que generi espectacles de primer nivell pel que fa a qualitat artística i rigor professional, amb  una dedicació preferent al teatre de text  d’autors contemporanis.

El projecte es desplega en tres àmbits diferents. En primer lloc, una companyia estable de teatre infantil, la Companyia La Planeta (veure més informació a Companyia La Planeta).

En segon lloc, l’apartat de teatre per a adults: des l’any 2006,  hem produït  més d’una quinzena d’espectacles, amb directors com Xavier Pujolràs, Jordi Prat i Coll, Xicu Masó,  Carles Fernàndez Giua, Pep Vila i Pere Puig, companyies com La Mentidera, La Ruta 40, Arcàdia i Teatre de  l’Enjòlit, i dramaturgs  com Ferran Joanmiquel,  Llàtzer Garcia, i Josep  Maria Miró. I a més dels nous dramaturgs catalans, hem estrenat en català produccions de mestres del teatre contemporani internacional com Samuel Becket, Harold Pinter, Caryl Churchill i Lars Noren, i de deixebles destacats com els argentins Rafael Spregelburd i Romina Paula, el canadenc Michael Redhill i l’irlandès Enda Walsh. Ara hem engegat el projecte de teatre documental Cicle de Teatre Verbatim a La Planeta, dins del qual tenim prevista l’estrena dels espectacles El color de la llum i No m’oblideu mai -temporada 2017-18- i  Mili KK i Els diners -2018-19-.

La tercera de via són les coproduccions i col·laboracions econòmiques i/o logístiques amb moltes companyies de l’àmbit gironí. Entre els anys 2010, 2011, 2012 i 2013, a més ,  vam participar com a espai escènic, i com a coproductora, en les quatre edicions dels “Diàlegs a quatre bandes”, un cicle d’estrenes de peces curtes d’autors gironins promogut per Platadedrama.