El Comte Arnau

de Josep Maria de Sagarra / Grup Proscenium

Finalitzat
Del 03.10.20 al 04.10.20

Autor: Josep Maria de Sagarra

Director:  Joan Ribas

Intèrprets: Grup Proscenium

Il·luminació i so: Equip tècnic de la Sala La Planeta

Producció: Grup Proscenium

Acte commemoratiu del 40è aniversari d'Els Pastorets de Girona

 

El Comte Arnau 1
El Comte Arnau 1

El Comte Arnau deixa sovint el castell, la dona i els fills per apoderar-se de les donzelles que troba en les seves cavalcades. Fins que aconsegueix seduir Adelais, la jove abadessa d'un convent. La seva recerca desesperada de l'amor, com una maledicció, no esborrarà mai en el comte una visió despietada del món. La seva ànima condemnada correrà a cavall, eternament, per valls i muntanyes.

El Grup Proscenium obre el programa d'actes commemoratiu del 40è aniversari d'Els Pastorets de Girona amb la lectura dramatitzada d'una versió abreujada d' "El Comte Arnau" de Josep Maria de Sagarra. En aquest gran poema èpic de deu mil versos  hendecasíl·labs, escrit al llarg de sis anys, Sagarra reinventa el mite i s'allunya de la versió romàntica de Maragall -que va conduir el protagonista cap a la redempció-, tot descrivint un home arrogant, altiu, vençut als seus instints. Un heroi representatiu del món medieval, dotat d'un radical escepticisme que ens l'acosta al món contemporani. 

 

Dissabte
03
oct
20:00 h
 
Gratuït
Finalitzat
Diumenge
04
oct
18:00 h
 
Gratuït
Finalitzat
Aquest lloc web utilitza "cookies" pròpies i de tercers per oferir-te un millor servei. En navegar-hi n'acceptes l'ús. Més informació
ACCEPTAR