El·lipsi

Ferran Joanmiquel - Mireia Vallès - Judit Saula - Paula Fossati

Finalitzat
Del 17.03.21 al 21.03.21

Treball de recerca i entrevistes: Companyia Sala La Planeta

Direcció i dramatúrgia: Ferran Joanmiquel

Actrius: Mireia Vallès, Judit Saula i Paula Fossati

Disseny de llums: Pau Costa

Composició sonora i musical: Lluís Robirola

Fotografia: Sílvia Poch

Producció: Mithistòrima Produccions s.l. / Sala La Planeta

Amb el suport de l'ICEC, l'Ajuntament de Girona i la Diputació de Girona

 

La dramatúrgia del nou espectacle del Cicle de Teatre Verbatim de La Planeta està basada, principalment, en testimonis del personal sanitari que ha treballat a primera línia durant l’onada inicial de la pandèmia de la Covid-19, així com en testimonis de pacients ingressats i dels seus familiars. L’obra és un reflex del mosaic d’opinions i actituds que la irrupció de la pandèmia ha generat a nivell mediàtic i en el conjunt de la societat.

El·lipsi, el títol de l’obra, vol fer referència a certa omissió mediàtica, al fet que malgrat que la Covid-19 és i ha estat el tema central de la gran majoria de mitjans informatius, no s’ha donat prou rellevància a explicar quina relació té la pandèmia amb el canvi climàtic i la destrucció de la biodiversitat que, malauradament, estem exercint contra el nostre propi planeta (fenomen del qual la pandèmia n’és només un símptoma avançat). El·lipsi és, alhora, una metàfora del sotrac temporal que ha significat a nivell personal i col·lectiu la pandèmia.

Col·loquis postfunció:

- Dimecres 17: Miquel Barnera, psicòleg i terapeuta familiar especialitzat en Violència de Gènere en l’àmbit de la parella, treballa des de fa divuit anys als Serveis Socials de l’Ajuntament de Girona.

- Dijous 18: Natàlia Artigas, psicòloga experta en dol perinatal, Coordinadora ESEP-Trueta: Equip de Suport Emocional a professionals, pacients i familiars i psicòloga Unitat Neonatologia i Obstetrícia de l’Hospital Josep Trueta.  Montse Pérez, psicòloga, criminòloga i Terapeuta Familiar, Xarxa de Salut Mental Gironès-IAS Santa Caterina, i en context pandèmia, membre ESEP-Trueta fent Suport Professional a professionals, pacients i familiars a l’Hospital Josep Trueta.

- Divendres 19: Cristina Sanchez, doctora en Sociologia per la Universitat Autònoma de Barcelona, Directora del Departament d’Empresa,  membre del Grup de Treball Impulsor del Pla estratègic UdG 2030, La Suma d’Intel·ligències i Responsable de Gènere i Diversitat de la Facultat de Ciències Econòmiques i Empresarials de la Universitat de Girona. Professora de la Facultat de Ciències Econòmiques i Empresarials de la UdG, del Màster Oficial Interunivesitari en Estudis de Dones, Gènere i Ciutadania i del Postgrau en Polítiques d’Igualtat de Gènere a la Gestió Pública.

- Dissabte 20: Quim Pou Rovira. Dr. en Biologia, naturalista i educador ambiental. Treballa en el camp de la gestió, l’estudi, la conservació i la divulgació de la natura des de fa trenta anys. Director d’una empresa especialitzada en serveis ambientals de tipus científic-tècnic (Sorelló), i promotor de l’Associació la Sorellona. Expert en fauna i sistemes aquàtics. S’ha ocupat sobretot de la pèrdua de biodiversitat i la banalització de la natura, associades a diverses components de la globalització, com ara el canvi climàtic o la introducció d’espècies exòtiques.

- Diumenge 21: Toni Castro, Cap de Medicina Interna de l’Hospital Josep Trueta de Girona.

Dimecres
17
mar
20:00 h
 
Des de
12 €
Finalitzat
Dijous
18
mar
20:00 h
 
Des de
12 €
Finalitzat
Divendres
19
mar
20:00 h
 
Des de
12 €
Finalitzat
Dissabte
20
mar
20:00 h
 
Des de
12 €
Finalitzat
Diumenge
21
mar
18:00 h
 
Des de
12 €
Finalitzat